Prenumerera på Curies nyhetsbrev

Nyheter, krönikor och debatter om forskarens vardag och aktuella forskningsfrågor. Varje vecka i din inkorg. Ges ut av Vetenskapsrådet.

Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
Tre personer, en man och två kvinnor, står med ytterkläder på en gräsmatta framför bostadshus.

Oskar Karlsson Lindsjö, Tove Fall och Sofia Lodén.

NYHET

Curiepodden: Unga forskare om vägen till självständighet

Hitta en forskningsmiljö med bra handledare och personer som kan hjälpa dig framåt i karriären. Det är ett av råden från tre unga forskare som Curiepodden träffat för att prata om vägen från doktorand till självständighet.

Lyssna på det här avsnittet: Unga forskare om vägen till självständighet (Spotify) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tre forskare samtalar om vägen till självständighet som forskare, forskningsmiljöns betydelse, unga forskares karriärvägar och publiceringar.

De forskare som deltar är Sofia Lodén, forskare i franska vid Stockholms universitet, Tove Fall, forskare i epidemiologi vid Uppsala universitet, och Oskar Karlsson Lindsjö, forskare i mikrobiell genetik vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala.

Du kan lyssna på Curiepodden på Soundcloud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Spotify Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. , Itunes Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och de flesta andra podcast-appar.

Lyssna på fler samtal och berättelser i Curie: Curiepodden

Läs i Curie:

Nyckeln till att bli en självständig forskare (Curie)

Marcus växte in i rollen som gruppledare (Curie)

Du kanske också vill läsa

Nyhet 11 mars 2025

Siv Engelmark

När Ekaterina Osipova efter disputationen började arbeta med forskningsstöd vid universitetet lämnade hon öppet för att senare kunna gå tillbaka till forskningen. Men så blev det i...

Krönika 26 februari 2025

Det ligger någonting vackert i att kunna lämna över till nästa generation av forskare. Anja Smits skriver om tillvaron som seniorforskare.

Nyhet 25 februari 2025

Jennie Krook

Utbildning, forskning och samiska frågor hänger nära ihop för Anna-Lill Drugge som har sina rötter i den skogssamiska kulturen. – Jag kan inte undervisa utan att ta in forskning ...