Foto: Privat
NYHET
Annie Lindmark ny krönikör i Curie
Hon skriver om nya teknikområden och hur vi kan arbeta med framsyn. Annie Lindmark arbetar som programledare på Vinnova med forskning och innovation. På fritiden ägnar hon sig gärna åt cross fit-träning, vandrar i fjällen eller kollar på tv-serier hemma i soffan.
Vad arbetar du med?
Jag arbetar med finansiering av forskning och innovation på Sveriges innovationsmyndighet Vinnova. Där har jag ett brett fokus på innovationsfrågor, nya framväxande teknikområden och framsyn/framtidsstudier.
Hur blev du intresserad av ämnet?
Jag har alltid tyckt att det är otroligt spännande att följa teknikutvecklingen och förstå hur det som bubblar idag, påverkar våra liv i morgon. Jag är också fascinerad av psykologi och människans beteende och hur vi påverkas av digitaliseringens möjligheter och vilka samhällsfenomen som kan skapas på vägen.
Vad gör du helst när du är ledig?
Då vill jag helst ha en härlig kombination av träning, avkoppling och äventyr! Det kan ta sig uttryck i en vandring i Jämtlandsfjällen, en cross fit-resa i Kroatien eller ett Netflix-marathon av någon spännande serie hemma i soffan.
Vad läste du senast?
Boken Klara och solen av Kazuo Ishiguro. Det är en roman som skildrar vår snabbt föränderliga värld och berättas genom huvudkaraktären Klaras ögon. Klara är en AV, en artificiell vän som väntar i en butik på att bli utvald av en människa. Det är en otroligt bra, insiktsfull och samtidigt fin bok som får läsaren att reflektera över framtiden, kärleken och livet.
Vad tänker du skriva om?
Jag tänker skriva om ett antal olika teman kring framväxande teknikområden och hur vi kan arbeta med framsyn och bli bättre på att leda från framtiden genom exempevis framtidsstudier.
Vilka är dina förväntningar på att skriva i Curie?
Att få både mig själv och läsaren att reflektera över vad det är som händer just nu, vilken påverkan det kan få på oss framöver, men också vad vi behöver göra idag för att få det bästa möjliga resultat i morgon.
Du kanske också vill läsa
Nyhet 21 oktober 2024
Han är doktor i molekylär medicin, uppfinnare och entreprenör. Simon Fredriksson gillar att forskningsidéerna blir till nytta. De produkter och tekniker han utvecklat har använts i...
Debatt 21 augusti 2024
Sverige har i grunden bra förutsättningar för forskning och innovation inom teknik och digitalisering, men har på senare år hamnat på efterkälken. Den kommande forskning- och innov...
Nyhet 20 augusti 2024
Sverige rankas som EU:s näst bästa land för innovationer. Samtidigt finns det mindre pengar i det svenska innovationssystemet än i flera andra europeiska länder. – Det finns för ...