Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
Krönikör testbild

Erika Alm

Lektor i genusvetenskap vid Göteborgs universitet.

Hon skriver om allt från könstester i samband med OS till nätverkande som feministisk kunskapsform. Erika Alm har i sin forskning undersökt normer kring kropp, kön och begär. På sin fritid gillar hon att läsa, springa och titta på havet.

Läs intervjun: Erika Alm ny krönikör i Curie

Texter av Erika Alm

Krönika 11 januari 2017

Under julhelgerna visades den tredje säsongen av SVT:s dramaserie Fröken Frimans krig och i samband med det även dokumentären Kvinnorna på fröken Frimans tid .

Krönika 6 december 2016

Regeringens forskningsproposition släpptes häromveckan och nyligen offentliggjordes Pisaundersökningen. Diskussionerna om problemen, och styrkorna, med svensk utbildnings- och fors...

Krönika 17 oktober 2016

I mitt första inlägg berörde jag frågan om hur idrottare som lever med atypisk könsutveckling skärskådas och diskrimineras. Nu följer fortsättningen på det inlägget.

Krönika 20 september 2016

Det talas mycket om nätverkandets roll inom akademin. Särskilt om hur betydelsefullt det är för forskningen, både i det inledande skedet när forskningsidén föds, under själva forsk...

Krönika 6 september 2016

Under OS hamnade jag återigen i ovanligt många samtal om extraordinära prestationer, om målinriktade satsningar, om drömmar, och om fusk, skriver Erika Alm.