Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
En man och en kvinna sitter mitt emot varandra vid ett bord i en radiostudio, och ler in i kameran.

Magnus Bremmer och Natalie von der Lehr samtalar om forskningspoddar i Curiepodden.

NYHET

Curiepodden: All forskning kan bli en bra podd

Allt fler poddar handlar om forskning. Poddens samtalsform lämpar sig för kunskapsspridning och ligger nära det som är hjärtat i universitetets verksamhet. Det menar Magnus Bremmer som 2015 startade Bildningspodden tillsammans med Klas Ekman.

Lyssna på det här avsnittet: All forskning kan bli en bra podd (Curiepodden på Soundcloud) Länk till annan webbplats.

Magnus Bremmer, forskningsredaktör vid Stockholms uiversitet samtalar med frilansjournalisten Natalie von der Lehr om sina erfarenheter av forskningspoddar och vad som är hemligheten bakom en bra podd. Samtalet handlar också om vilken roll som forskare och lärosäten bör ha i forskningskommunikation.

Läs också i Curie: Intervju med Magnus Bremmer: Digital satsning för mer forskning i kulturutbudet

Relaterat innehåll

Krönika 24 oktober 2023

Undvik förrädiska förkortningar, skapa en emotionell budget och se till att mötas i ögonhöjd. Anna Sarkadi skriver om brukarmedverkan och vad som krävs när kollegorna i projektet i...

Nyhet 4 oktober 2023

Eva Annell

De som forskar på kunglighet och monarki blir ofta kontaktade av journalister, men får sällan tala om sitt expertområde. För att nå ut med sin forskning har några av dem skapat en ...

Krönika 18 september 2023

Forskarens vardag är inte bara en framgångssaga. Kanske kunde vi då och då också dela med oss av när det inte går så bra, skriver Bengt Johansson.