Susanne Pelger ny bloggare i Curie

2013-04-10

Susanne Pelger har alltid varit intresserad av både undervisning och skrivande. Hon bloggar om hur språk, lärande och naturvetenskap hänger ihop, och varför det är intressant att forska om. Susanne Pelger är doktor i genetik och arbetar med högskolepedagogisk utbildning, forskning och utveckling vid Lunds universitet.

Vad forskar du om?
Min forskning handlar om hur man lär sig naturvetenskap, och hur studenter kan förstå sitt ämne bättre genom att skriva och tala om det.

Hur blev du intresserad av ämnet?
Jag har alltid varit intresserad av både undervisning och skrivande. När jag undervisade biologistudenter om skrivande funderade jag mycket över varför vissa lyckas bättre med sina texter än andra, och vad det finns för kopplingar mellan skrivande och ämnesförståelse. De frågor som väcktes ledde vidare till det tvärvetenskapliga samarbete som jag har med språkforskare idag.

Vad gör du helst när du är ledig?
Njuter av den blekingska skärgården – där är fint året om och finns alltid något att göra.

Vad läste du senast?
Romanen En man som heter Ove av Fredrik Backman, och antologin Skola och naturvetenskap – politik, praktik och problematik i belysning av ämnesdidaktisk forskning av redaktörerna Helge Strömdahl och Lena Tibell.

Vad tänker du blogga om?
Hur språk, lärande och naturvetenskap hänger ihop, och varför detta är intressant att forska om.

Vilka är dina förväntningar på att blogga i Curie?
Det ska bli spännande att möta Curies läsare och jag ser fram emot de nya insikter som mötet kommer att leda till!

Text: Peter Tillhammar

Ta del av information om behandlingen av dina personuppgifter