Nu är Curie anpassad till mobilen

2016-08-22

Idag är Curie tillbaka efter sommaruppehållet med nya artiklar och inlägg om forskningens villkor. Läs intervjun med Michael Krona om hans forskning kring Islamiska statens mediepropaganda och hans syn på forskningskommunikation. Missa inte heller krönikan av journalisten Johan Frisk som granskat Paolo Macchiarini och hans operationer. Följ också gärna Curies nya gästbloggare som kommer att skriva i tidningen de närmaste månaderna.

När Curie startade för drygt fyra år sedan skedde bara drygt vart tionde besök på sajten via mobilen. Sen dess har mycket hänt. Idag utgör mobilsurfandet mer än en tredjedel av alla besök och den här trenden lär fortsätta. Allt fler läser Curie på mobilen.

Därför har vi nu gjort Curies design responsiv. Det innebär att designen anpassas till om du läser Curie på datorn, surfplattan eller mobilen. Vi hoppas att det ska underlätta läsningen och göra att du får ut mer av tidningens innehåll.

Vi har också putsat på designen och gjort en rad förändringar för att Curie ska bli tydligare och lättillgängligare.

Även Curies nyhetsbrev är omgjort för att spegla det nya utseendet på förstasidan. Om du inte redan prenumererar på Curies nyhetsbrev, som varje vecka ger dig senaste nytt, kan du anmäla dig här.

Curie tipsar gärna om händelser i forskarvärlden. Idag inleds en tredagarskonferens om utvecklingsforskning vid Stockholms universitet. Bland invigningstalarna finns bland annat Astrid Söderberg, Stockholms universitet, Sven Stafström, Vetenskapsrådet, och Charlotte Petri Gornitzka, Sida. Konferensen avslutas på onsdag med en paneldiskussion.

Kom gärna med tips på evenemang eller förslag på frågor om forskningens villkor som du tycker att Curie bör ta upp.

Peter Tillhammar / Redaktionen

 

Ta del av information om behandlingen av dina personuppgifter