Följ valfrågorna i Curie

2018-05-08

Nu startar Curie bevakningen inför höstens riksdagsval. Vilka är valets viktigaste forskningsfrågor och hur ser de politiska partierna på svensk forskning?

Curie inleder satsningen genom att ställa fem frågor om forskning till de åtta riksdagspartierna. Partiernas svar kan du läsa fortlöpande under de kommande veckorna. Den första frågeställningen lyder: Vilken är den viktigaste forskningspolitiska frågan?

De närmaste månaderna publiceras också en serie debattinlägg där olika forskningsaktörer lyfter fram sina viktigaste forskningsfrågor inför valet. Först ut är Sulf: Samhällsnyttig forskning mer än snabb kommersialisering.

Du kan också se fram emot redaktionella artiklar och blogginlägg som belyser det stundande valet ur ett forskningsperspektiv. På vår samlingssida Val 2018 finns länkar till allt som publicerats i Curie om frågor som rör valet.

Missa inte heller intervjun med författaren och doktoranden Isabelle Ståhl i serien Vägen till akademin: Forskning och författande går hand i hand

Lyssna också gärna på det senaste avsnittet av Curiepodden. I den här intervjun berättar arkeologen Åsa Larsson om digitaliseringens betydelse för arkeologin för att bevara vår historia och göra den tillgänglig. Du kan också höra på tidigare avsnitt i Curiepodden.

Peter Tillhammar / Redaktionen

Ta del av information om behandlingen av dina personuppgifter