Curie är tillbaka

2013-08-19

Nu är Curie tillbaka igen efter sommaruppehållet. Vi ser fram emot en spännande höst med aktuella debatter och senaste nytt om forskningens villkor och forskningsrön från olika områden.

Följ med till Skottland och University of Strathclyde som förra året utsågs till årets universitet i Storbritannien. Curie tar också pulsen på Eva Björck-Åkesson, professor i specialpedagogik och ny huvudsekreterare för utbildningsvetenskap vid Vetenskapsrådet.

Dagens Curie innehåller också ett debattinlägg av professor Alexandra Krettek om forskarrörlighet och en krönika av socialantropologen Ulf Johansson Dahre som tar upp det humanistiska värdet i forskning och utbildning.

Missa inte heller våra nya bloggare i Curie. Först ut är Per Kristensson, professor i konsumentpsykologi och innovation, som bloggar om hur kreativa idéer kommer till och hur människor fattar beslut när de handlar.

Hör gärna av er med tips och förslag på vad Curie ska ta upp. Ni når oss på redaktionen@tidningencurie.se och debatt@tidningencurie.se

Peter Tillhammar / Redaktionen