Curie är tillbaka

2015-08-20

Nu är Curie tillbaka efter sommarlovet med laddade batterier och nytt innehåll.

I höst kommer vi att bevaka arbetet med forskningspropositionen som regeringen lägger nästa år. En del i bevakningen är en serie debattartiklar med tankar och önskemål inför proppen.  Först ut i den nya debattserien är Git Claesson Pipping, förbundsdirektör på Sulf.

Du hittar du alla våra nyheter, debattinlägg, bloggar och krönikor om den kommande propositionen under vinjetten Inför proppen.

Läs gärna också artikeln om katastrofforskning. När större naturkatastrofer hotar i USA får forskarna i the Strategic Sciences Group rycka in och hjälpa beslutsfattarna att fatta rätt beslut. Missa inte heller intervjun med forskaren Agnes Wold om hennes väg till akademin och engagemang för jämställdhet i forskningen.

Ericka Johnson är ny gästbloggare i Curie. De närmaste månaderna kommer hon att blogga på engelska om livet som doktorand i den svenska akademin. I tidningen skriver också krönikören David Wästerfors om risken att förlita sig helt på intervjuer i sin forskning.

De sista dagarna före sommaruppehållet bevakade Curie forskningspolitiken i Almedalen. Ni som hann gå på semester innan dess kan läsa mer i Almedalsbloggen om vilka frågor som diskuterades när forskarvärlden möttes på Gotland.

Peter Tillhammar / Redaktionen