Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor

NYHET

Välkommen till nya Curie!

Tio år efter starten har Curie fått ett nytt utseende. Ny form, färgsättning och navigation är några av nyheterna. Även sökmöjligheterna har utökats. Vi hoppas du tycker att det blivit lättare att hitta och dela material på sajten och i våra sociala kanaler på Twitter, Facebook och LinkedIn.

Viktigast för oss är förstås fortfarande innehållet. Curie är en nättidning som bevakar aktuella forskningsfrågor och bjuder in till samtal om forskningens villkor. Vilka frågor vill du läsa om eller diskutera? Hör av dig till redaktionen med förslag och synpunkter!

Passa på att prenumerera på Curies nyhetsbrev för att inte missa några av våra nyheter, debatter eller krönikor. Även vårt nyhetsbrev har fått en ny form som ska göra det mer lättillgängligt.

Först ut i nya Curie är en artikel om de tidskrifter som inte lever upp till grundläggande krav på vetenskaplig publicering: Se upp för rovtidskrifter!

Läs också intervjun med Katarina Bjelke, ny chef för Vetenskapsrådet: Första kvinnan på posten som Vetenskapsrådets generaldirektör

Missa inte heller det första inlägget av Jessica Abbott som är ny krönikör i Curie. Hon skriver om värdet av att ägna sig åt forskningskommunikation: Tredje uppgiften har varit bra för min karriär

I söndags var det val i Sverige. Inför valet har olika aktörer i forskarsverige fått lyfta sina viktigaste forskningsfrågor på debattplats i tidningen. Curie har också ställt tre frågor om forskning till de åtta riksdagspartierna.

Du hittar både debattserien och partiernas svar på forskningsfrågorna på Valet 2022.

Peter Tillhammar / Redaktionen

Relaterat innehåll

Krönika 24 oktober 2023

Undvik förrädiska förkortningar, skapa en emotionell budget och se till att mötas i ögonhöjd. Anna Sarkadi skriver om brukarmedverkan och vad som krävs när kollegorna i projektet i...

Nyhet 4 oktober 2023

Eva Annell

De som forskar på kunglighet och monarki blir ofta kontaktade av journalister, men får sällan tala om sitt expertområde. För att nå ut med sin forskning har några av dem skapat en ...

Krönika 18 september 2023

Forskarens vardag är inte bara en framgångssaga. Kanske kunde vi då och då också dela med oss av när det inte går så bra, skriver Bengt Johansson.