Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor

Mårten Schultz, Fanny Forsberg Lundell och David Marlevi medverkar i det första Curie Talks-seminariet den 26 september på Stockholms universitet.

NYHET

Premiär för Curie Talks

Nu lanserar Curie en ny seminarieserie om forskares vardag. Curie Talks arrangeras i samarbete med Sveriges unga akademi och landets lärosäten. Fokus ligger på aktuella frågor om forskningens villkor.

– Curie angår alla som arbetar i forskarvärlden. Vi vill möta våra läsare och hoppas samtidigt att fler ska få upp ögonen för tidningen, säger chefredaktör Peter Tillhammar.

Först ut är seminariet När ska forskare ta ställning? som arrangeras 26 september på Stockholms universitet. I panelsamtalet deltar Fanny Forsberg Lundell, professor i franska, och Mårten Schultz, professor i civilrätt, båda vid Stockholms universitet, samt David Marlevi, biträdande lektor i medicinsk vetenskap vid Karolinska institutet och ledamot i Sveriges unga akademi.

Moderator är Helena Bornholm som är ansvarig för utåtriktad verksamhet vid Sveriges unga akademi.

– Vår förhoppning är att det ska bli personliga samtal om ämnen som engagerar. Som röst för forskare i början eller mitten av karriären ser vi mycket fram emot att ha en dialog ute på lärosätena, säger hon.

Under de närmaste månaderna planeras ytterligare två Curie Talks, ett vid Göteborgs universitet och ett vid Uppsala universitet.

Samtalen kommer även att spelas in för Curiepodden.

Du kanske också vill läsa

Nyhet 17 december 2024

Carina Järvenhag

Allt från en bra snöskyffel till fred på jorden, men också en robust anteckningsbok och upptäckten av liv i rymden. Fem forskare önskar sig både hårda klappar och drömmer stort när...

Krönika 26 november 2024

Forskare som närmar sig pensionsåldern blickar gärna tillbaka på sina karriärer, och en del skriver sina memoarer. Här kan sociala medier vara till stor hjälp. Att skriva online gö...

Nyhet 5 november 2024

Redaktionen

Hot och angrepp. Dubbla yrkesroller. Ett växande berg av administration och akademiskt hushållsarbete som inte ger meriter. Vilka möjligheter har egentligen dagens forskare att ägn...