Prenumerera på Curies nyhetsbrev

Nyheter, krönikor och debatter om forskarens vardag och aktuella forskningsfrågor. Varje vecka i din inkorg. Ges ut av Vetenskapsrådet.

Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
Tre personer, en man och två kvinnor, står med ytterkläder på en gräsmatta framför bostadshus.

Oskar Karlsson Lindsjö, Tove Fall och Sofia Lodén.

NYHET

Curiepodden: Unga forskare om vägen till självständighet

Hitta en forskningsmiljö med bra handledare och personer som kan hjälpa dig framåt i karriären. Det är ett av råden från tre unga forskare som Curiepodden träffat för att prata om vägen från doktorand till självständighet.

Lyssna på det här avsnittet: Unga forskare om vägen till självständighet (Curiepodden på Soundcloud) Länk till annan webbplats.

Tre forskare samtalar om vägen till självständighet som forskare, forskningsmiljöns betydelse, unga forskares karriärvägar och publiceringar.

De forskare som deltar är Sofia Lodén, forskare i franska vid Stockholms universitet, Tove Fall, forskare i epidemiologi vid Uppsala universitet, och Oskar Karlsson Lindsjö, forskare i mikrobiell genetik vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala.

Du kanske också vill läsa

Nyhet 9 april 2024

Ulrika Ernström

Han kämpar för världens förbisedda svampar. Mykologen Henrik Nilsson undviker medvetet högrankade tidskrifter, men är en av världens mest citerade forskare. Och han har ett tydligt...

Krönika 2 april 2024

Forskande läkare kan bidra till nya lösningar och frågeställningar. Men andelen läkare som disputerar minskar. Johan Frostegård vill att det ska bli lättare att kombinera de båda r...

Nyhet 12 februari 2024

Carina Järvenhag

Om Karins Senters fascination för förortssvenska ska sammanfattas med ett ord får det bli ”Zlatan”. Ett intresse som så småningom ledde fram till avhandlingen ”Att göra förort”. –...