Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor

Vulkanforskaren Steffi Burchardt i sitt hemmakontor.

NYHET

Curiepodden: ”Nästa stora kris kan vara ett vulkanutbrott”

Hur är det att leda en forskargrupp på distans och vad gör man om en doktorand inte kan utföra de planerade fältförsöken? Lyssna på vulkanforskaren Steffi Burchardt som berättar hur hennes forskning påverkats av det nya coronaviruset.

Lyssna på det här avsnittet: ”Nästa stora kris kan vara ett vulkanutbrott” (Curiepodden på Soundcloud). Länk till annan webbplats.

Du får möta Steffi Burchardt som är docent i strukturgeologi vid Uppsala universitet. Tillsammans med sin forskargrupp studerar hon vad som pågår i vulkaner innan de får ett utbrott.

Här hör du henne berätta om sin forskartillvaro i coronapandemins spår. Hon talar också om den kommande forskningspropositionen och vikten av grundforskning för att vara beredd på nästa stora kris.

Relaterat innehåll

Krönika 27 februari 2024

Finns det ett annat sätt att använda våra digitala hjälpmedel som skulle föra människor närmare varandra? Annie Lindmark skriver om metaverse – framtidens internet.

Nyhet 14 februari 2024

Redaktionen

Hon skriver om forskares möjligheter att ta fram och förmedla ny kunskap, och om lärosätenas existensberättigande i en föränderlig värld. Åsa Mackenzie är professor i molekylär fys...

Krönika 13 november 2023

Är det ens möjligt att eliminera vissa åsikter, och kan provocerande idéer hänga samman med värdefulla egenskaper? Julia Aspernäs skriver om politisk psykologi.