Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor

Vulkanforskaren Steffi Burchardt i sitt hemmakontor.

NYHET

Curiepodden: ”Nästa stora kris kan vara ett vulkanutbrott”

Hur är det att leda en forskargrupp på distans och vad gör man om en doktorand inte kan utföra de planerade fältförsöken? Lyssna på vulkanforskaren Steffi Burchardt som berättar hur hennes forskning påverkats av det nya coronaviruset.

Lyssna på det här avsnittet: ”Nästa stora kris kan vara ett vulkanutbrott” (Curiepodden på Soundcloud). Länk till annan webbplats.

Du får möta Steffi Burchardt som är docent i strukturgeologi vid Uppsala universitet. Tillsammans med sin forskargrupp studerar hon vad som pågår i vulkaner innan de får ett utbrott.

Här hör du henne berätta om sin forskartillvaro i coronapandemins spår. Hon talar också om den kommande forskningspropositionen och vikten av grundforskning för att vara beredd på nästa stora kris.

Relaterat innehåll

Krönika 26 september 2023

En svag signal kan vara ett första tecken på ett framväxande fenomen. Annie Lindmark skriver om hur man håller utkik efter framtiden.

Nyhet 11 september 2023

Redaktionen

Hon skriver om nya teknikområden och hur vi kan arbeta med framsyn. Annie Lindmark arbetar som programledare på Vinnova med forskning och innovation. På fritiden ägnar hon sig gärn...

Krönika 11 september 2023

Ju mer vi lär oss tänka på det okända, desto bättre blir vi på att möta de många helt nya utmaningar vi står inför. Annie Lindmark skriver om behovet av framsyn.