Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
En mörkhårig kvinna med glasögon står framför en välfylld bokhylla.

Moa Ekbom är lektor i latin vid Göteborgs universitet. Foto: Frans Svensson

NYHET

Curiepodden: Moa Ekbom duckar inte längre för att undervisa online

Hon kallar sig själv för en forskningspolitisk nörd. Hör latinlektorn Moa Ekbom berätta om hur coronakrisen påverkat hennes undervisning och vad hon skulle säga om hon fick en minut med forskningsministern.

Lyssna på det här avsnittet: Nu duckar hon inte längre för att undervisa online (Curiepodden på Soundcloud) Länk till annan webbplats.

Moa Ekbom forskar om latinsk litteratur och leder kandidatprogrammet Liberal Arts vid Göteborgs universitet. I det här avsnittet av Curiepodden berättar hon om hur det är att undervisa på distans och hur hennes syn på online-undervisning förändrats radikalt.

Hon delar också med sig av sina tankar om den kommande forskningspropositionen:

– Jag hoppas på stöd till humaniora och uppmuntran till nationella samarbeten. Universitet kan fortfarande vara rätt slutna verksamheter som inte samarbetar med varandra, trots att det finns många små ämnen som skulle må väldigt bra av det.

Lyssna mer på Moa Ekbom

Moa Ekbom om vikten av att våga säga ifrån (Curiepodden på Soundcloud) Länk till annan webbplats.

Relaterat innehåll

Krönika 7 juni 2023

Vi sliter ut människor genom att skapa tjänster som få orkar ha. Lisa Hellman skriver om glädjen att undervisa och vad som tar död på den.

Debatt 24 maj 2023

SFS, Sveriges förenade studentkårer

Hur ska Sverige kunna konkurrera med kunskap när urholkningen av högre utbildning fortsätter? Det frågar sig Sveriges förenade studentkårer, SFS, som gjort en enkätundersökning där...

Krönika 16 maj 2023

Öppen vetenskap är också en fråga för studenter och utbildningsinstitutioner. Kunskapen om öppna lärresurser är dock fortfarande låg, skriver Erik Stattin.