Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
Glad kvinna pekar på en modell av ett huvud i genomskärning, och har en hjärnhalva av plast i den andra handen.

Hjärnforskaren Julia Uddén rör sig gärna i gränslandet mellan vetenskap och konst. Foto: Emma Burendahl

NYHET

Curiepodden: Julia Uddén förenar konst och vetenskap

Hon ser sig inte bara som forskare. Julia Uddén rör sig gärna i gränslandet mellan vetenskap och konst. Hon gestaltar sin forskning om hjärnan i dans och musik och är intresserad av sambandet mellan kreativitet och sjukdom.

Lyssna på det här avsnittet: Julia Uddén förenar konst och vetenskap (Curiepodden på Soundcloud) Länk till annan webbplats.

Möt Julia Uddén som forskar vid Stockholms universitet om hjärnan språkinlärning. Tidigare i år fick hon For women in science-priset för sin forskning, ett pris som ska främja framstående kvinnliga forskare.

Du kanske också vill läsa

Debatt 16 april 2024

Pernilla Wittung-Stafshede

Sexuella trakasserier och mobbning är vanligt på universitet och högskolor i Sverige. Mest utsatta är kvinnliga studenter och doktorander. Webbaserade anmälningssystem ser bra ut p...

Krönika 6 mars 2024

Det är hög tid att fler lärosäten lever som de lär och lyfter dem som bryter gamla beteenden och mönster. Att stå upp för jämlikhet och mångfald är också ett sätt att inte bara loc...

Krönika 16 oktober 2023

AI kan vara ett hinder i jämställdhetsarbetet. Men AI-lösningar kan också bidra till ökad jämställdhet och jämlikhet i vårt samhälle, skriver Annie Lindmark.