Prenumerera på Curies nyhetsbrev

Nyheter, krönikor och debatter om forskarens vardag och aktuella forskningsfrågor. Varje vecka i din inkorg. Ges ut av Vetenskapsrådet.

Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
Glad kvinna pekar på en modell av ett huvud i genomskärning, och har en hjärnhalva av plast i den andra handen.

Hjärnforskaren Julia Uddén rör sig gärna i gränslandet mellan vetenskap och konst. Foto: Emma Burendahl

NYHET

Curiepodden: Julia Uddén förenar konst och vetenskap

Hon ser sig inte bara som forskare. Julia Uddén rör sig gärna i gränslandet mellan vetenskap och konst. Hon gestaltar sin forskning om hjärnan i dans och musik och är intresserad av sambandet mellan kreativitet och sjukdom.

Lyssna på det här avsnittet: Julia Uddén förenar konst och vetenskap (Spotify) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Möt Julia Uddén som forskar vid Stockholms universitet om hjärnan språkinlärning. Tidigare i år fick hon For women in science-priset för sin forskning, ett pris som ska främja framstående kvinnliga forskare.

Du kan lyssna på Curiepodden på Soundcloud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Spotify Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. , Itunes Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och de flesta andra podcast-appar.

Lyssna på fler samtal och berättelser i Curie: Curiepodden

Läs i Curie:

Julia Uddén ny krönikör i Curie

Julias forskning går som en dans (Curie)

Du kanske också vill läsa

Nyhet 25 november 2024

Natalie von der Lehr

Hot och angrepp, dubbla yrkesroller och akademiskt hushållsarbete som inte ger några meriter. Lyssna på David Brax, Göteborgs universitet, Maria Saline, Chalmers, och Erik Smedler,...

Nyhet 15 oktober 2024

Charlie Olofsson

När forskare får barn påverkas deras karriärer, men könsskillnaderna är stora, enligt en ny studie. Pappornas publiceringstakt ökar efter att första barnet fötts medan mammorna lig...

Nyhet 10 oktober 2024

Natalie von der Lehr

Får en forskare vara aktivist och var går gränsen mellan att leverera fakta och att ta politisk ställning? Och vad händer om forskare inte gör sina röster hörda? Möt forskarna Mårt...