Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
Malin Linder på sin arbetsplats.med sladdar och en svart maskin i bakgrunden.

Malin Linder Nording är docent i analytisk kemi och forskar om sjukdomen hyperemesis gravidarum (HG) som drabbar 1 procent av alla gravida.

NYHET

Curiepodden: ”Jag behöver aldrig tvivla på nyttan av min forskning”

Forskare har mycket att vinna på att involvera patienter i hela forskningsprocessen – från formuleringen av hypoteser till publiceringen av resultat. Det menar Malin Linder Nording som forskar om en sjukdom som kan drabba gravida och innebära extremt illamående och mycket svåra kräkningar under dygnets alla timmar.

Lyssna på det här avsnittet: ”Jag behöver aldrig tvivla på nyttan av min forskning (Curiepodden på Soundcloud) Länk till annan webbplats.

Malin Linder Nording är docent i analytisk kemi vid Umeå universitet och forskar om sjukdomen hyperemesis gravidarum (HG) som drabbar ca 1 procent av alla gravida. I det här avsnittet av Curiepodden berättar hon om patientnära forskning och hur den har påverkat upplägget av hennes forskningsstudier. Malin Linder Nording beskriver också hur det är att forska om en sjukdom som hon själv har haft.

Transkribering av poddavsnittet ”Jag behöver aldrig tvivla på nyttan av min forskning (Curiepodden på Soundcloud).

Du kanske också vill läsa

Nyhet 1 oktober 2015

Redaktionen

Han skriver om forskningens nytta och syfte och hur forskare kan bidra till en bättre värld. Stefan Schubert är postdoktor i filosofi vid London School of Economics.

Krönika 21 augusti 2018

Är du enspråkig eller flerspråkig? Jag gissar att många läsare först svarar ”enspråkig” eftersom de främst förknippar flerspråkighet med personer som har migrationsbakgrund. Faktum...

Krönika 10 november 2015

Ett viktigt motiv till att forska är det altruistiska : att man vill bidra till att göra samhället och världen bättre, till exempel genom att avhjälpa lidande. Hur bör den som ha...