Prenumerera på Curies nyhetsbrev

Nyheter, krönikor och debatter om forskarens vardag och aktuella forskningsfrågor. Varje vecka i din inkorg. Ges ut av Vetenskapsrådet.

Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
Tunnhårig man med mörka glasögonskalmar står med armarna i kors framför ett par skrovliga trädstammar.

Hans Ellegren är professor i evolutionsbiologi i Uppsala och mån om ett ledarskap som skapar en bra forskningsmiljö. Foto: Mikael Wallerstedt

NYHET

Curiepodden: Hans Ellegren om att ta ansvar för forskningsmiljön

Det är forskarnas idéer som driver forskningen framåt. Ledningens roll är att skapa bra förutsättningar för forskning.

Lyssna på det här avsnittet: Hans Ellegren om att ta ansvar för forskningsmiljön (Curiepodden på Soundcloud) Länk till annan webbplats.

Hans Ellegren, professor i evolutionsbiologi vid Uppsala universitet, ger sin syn på det akademiska ledarskapet. Inte minst om vikten av att se till att man har en god forskningsmiljö.

Han är också vice preses vid Kungliga Vetenskapsakademien och har skrivit boken Det svenska forskningslandskapet om kvalitetsarbetet i akademin Länk till annan webbplats..

Du kanske också vill läsa

Nyhet 6 maj 2024

Siv Engelmark

Efter att i flera år utvecklat modeller för väderprognoser på SMHI i Norrköping flyttade forskaren Lisa Bengtsson för sju år sedan till myndighetens motsvarighet i Boulder i USA. ...

Krönika 22 april 2024

Forskarutbildningen är inte ett enmansprojekt. De flesta forskare hjälper gärna andra och detta är en god grund för långvariga relationer inom akademin, skriver Jonatan Nästesjö.

Nyhet 9 april 2024

Ulrika Ernström

Han kämpar för världens förbisedda svampar. Mykologen Henrik Nilsson undviker medvetet högrankade tidskrifter, men är en av världens mest citerade forskare. Och han har ett tydligt...