Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
En kvinna med långt ljust hår står i en park med höstfärger.

Emma Frans forskar vid Karolinska institutet och tilldelades nyligen priset Årets folkbildare.

NYHET

Curiepodden: Emma Frans – forskare, folkbildare och Twitterkändis

Hon tar forskningskommunikation på största allvar. Möt forskaren och vetenskapsskribenten Emma Frans som nyligen vann Stora Journalistpriset i kategorin Årets röst för sina insatser mot faktaresistens.

Lyssna på det här avsnittet: Emma Frans – forskare, folkbildare och Twitterkändis (Curiepodden på Soundcloud) Länk till annan webbplats.

Emma Frans forskar om epidemiologi vid Karolinska institutet och är aktuell med boken Larmrapporten: att skilja vetenskap från trams.

Relaterat innehåll

Nyhet 10 januari 2024

Carina Järvenhag

Akademin måste arbeta med forskning på ett både praktiskt och teoretiskt plan. Det menar Helena Hansson som forskar och undervisar om deltagande design vid Göteborgs universitet. D...

Krönika 18 december 2023

När forskare möter journalister handlar mycket om att förstå den andres arbetsvillkor. Bengt Johansson skriver om skillnaderna mellan forskningen och journalistiken.

Krönika 24 oktober 2023

Undvik förrädiska förkortningar, skapa en emotionell budget och se till att mötas i ögonhöjd. Anna Sarkadi skriver om brukarmedverkan och vad som krävs när kollegorna i projektet i...