Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
En man och en kvinna sitter mitt emot varandra vid ett bord i en radiostudio, och ler in i kameran.

Magnus Bremmer och Natalie von der Lehr samtalar om forskningspoddar i Curiepodden.

NYHET

Curiepodden: All forskning kan bli en bra podd

Allt fler poddar handlar om forskning. Poddens samtalsform lämpar sig för kunskapsspridning och ligger nära det som är hjärtat i universitetets verksamhet. Det menar Magnus Bremmer som 2015 startade Bildningspodden tillsammans med Klas Ekman.

Lyssna på det här avsnittet: All forskning kan bli en bra podd (Curiepodden på Soundcloud) Länk till annan webbplats.

Magnus Bremmer, forskningsredaktör vid Stockholms uiversitet samtalar med frilansjournalisten Natalie von der Lehr om sina erfarenheter av forskningspoddar och vad som är hemligheten bakom en bra podd. Samtalet handlar också om vilken roll som forskare och lärosäten bör ha i forskningskommunikation.

Läs också i Curie: Intervju med Magnus Bremmer: Digital satsning för mer forskning i kulturutbudet

Relaterat innehåll

Nyhet 10 januari 2024

Carina Järvenhag

Akademin måste arbeta med forskning på ett både praktiskt och teoretiskt plan. Det menar Helena Hansson som forskar och undervisar om deltagande design vid Göteborgs universitet. D...

Krönika 18 december 2023

När forskare möter journalister handlar mycket om att förstå den andres arbetsvillkor. Bengt Johansson skriver om skillnaderna mellan forskningen och journalistiken.

Krönika 24 oktober 2023

Undvik förrädiska förkortningar, skapa en emotionell budget och se till att mötas i ögonhöjd. Anna Sarkadi skriver om brukarmedverkan och vad som krävs när kollegorna i projektet i...