Helena Bornholm i samtal med Erik Smedler, Maria Saline och David Brax. Foto: Natalie von der Lehr
NYHET
Curie Talks: Vad hindrar dig att forska?
Hot och angrepp, dubbla yrkesroller och akademiskt hushållsarbete som inte ger några meriter. Lyssna på David Brax, Göteborgs universitet, Maria Saline, Chalmers, och Erik Smedler, Göteborgs universitet och Sahlgrenska universitetssjukhuset, i ett samtal i Curiepodden om hindren i forskares vardag.
Lyssna på det här avsnittet: Vad hindrar dig att forska? (Spotify) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
− Det finns en tradition av att man låter vissa forskare hållas därför att man inte vill slakta gåsen som lägger guldägg. Det finns en tolerans för en viss typ av antisocialt beteende när det är en person som är uppenbart bra för institutionen.
Det säger David Brax, senior utredare vid Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet, i ett samtal om vilka hinder som forskare möter i sin vardag. I samtalet deltar också Maria Saline, projektledare för Genie vid Chalmers, och Erik Smedler, docent vid Göteborgs universitet, ST-läkare i psykiatri vid Sahlgrenska universitetssjukhuset samt ledamot i Sveriges unga akademi. Samtalet leds av Helena Bornholm, Sveriges unga akademi.
Curie Talks är en samtalsserie om forskningens villkor och arrangeras i samarbete med Sveriges unga akademi och landets lärosäten. Värd för det här seminariet var Göteborgs universitet och samtalet ägde rum i Torgny Segerstedtsalen.
Du kan lyssna på Curiepodden på Soundcloud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Spotify Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Itunes Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och de flesta andra podcast-appar.
Lyssna också på i Curie Talks:
Curie Talks: När ska forskare ta ställning? (Curie)
Lyssna på fler samtal och berättelser i Curie: Curiepodden
Läs i Curie:
Du kanske också vill läsa
Debatt 27 november 2024
Forskning vid och med museer gör skillnad. Den ökar förtroendet för museer som kunskapskällor men kan också spela en viktig roll i samhällsdebatten. Låt därför museer och lärosä...