
Anna Birgersdotter arbetar som projektsamordnare vid Karolinska institutet och utvecklar nya utbildningar inom hälsa och innovation.
NYHET
Anna Birgersdotter ny krönikör i Curie
Hon skriver om forskningskommunikation och kommande förändringar inom hälsa och sjukvård. Anna Birgersdotter arbetar som projektsamordnare på enheten för bioentreprenörskap vid Karolinska institutet. På sin fritid tränar hon yoga, pratar med vänner och kollar på scifi-serier.
Vad arbetar du med?
– Jag utvecklar nya utbildningar inom hälsa och innovation, är programdirektör för tre kommunikationskurser och skapar mötesplatser för dialog. Just nu är jag extra intresserad av att jobba med empati och påverkansarbete samt att sudda ut gränser mellan samverkan och utbildning.
Hur blev du intresserad av ämnet?
– När det gäller empati och kommunikation inom life science så hade jag konstant atypisk migrän i åtta år och bemöttes väldigt dåligt av (nästan) hela läkarkåren. Dessutom tror jag att praktisk empati är nyckeln till att hjälpa individer att bli projektledare för sin egen hälsa, en tydlig utveckling inom medicin idag.
Vad gör du helst när du är ledig?
– Jag tränar Bikramyoga. Numera under covid-19 går jag långa promenader, pratar med vänner i telefon och lyssnar på poddar. Bingekollar scifi-serier.
Vad läste du senast?
– Läste precis ut Millers Circe, läser Reinventing the saced av Stuart Kaufman, Matter av Ian Banks samt en bok om keltisk ritualism.
Vad tänker du skriva om?
– Öppenhet och konversationsdynamik i olika kontext, kommande förändringar inom hälsa sjukvård och hur vi kan navigera kring dessa. Vrida och vända på konceptet forskningskommunikation.
Vilka är dina förväntningar på att skriva i Curie?
– Testa nya sätt att utforska ämnen, kanske som de säger på engelska ”unpack” tillsammans med andra. Att testa ideer som vi praktiserar på enheten jag jobbar på (enheten för bioentreprenörskap).
Relaterat innehåll
Nyhet 16 augusti 2023
Baltic Sea Festival Science Lab ska presentera forskning om klimatfrågor på ett mer konstnärligt och lekfullt sätt. Två av de unga forskare som fått sin forskning omvandlad till ...