Anna Victoria Hallberg ny bloggare i Curie

2017-08-22

Hon bloggar om humanvetenskaperna och universitetsvärlden i stort. Anna Victoria Hallberg arbetar som utredare på ledningskansliet vid Södertörns högskola. På sin fritid vistas hon helst i Italien.

Vad arbetar du med?
Idag är jag utredare på ledningskansliet vid Södertörns högskola och arbetar främst med olika projekt och utredningar kopplade till humanvetenskaperna. Tidigare forskade jag och skrev min avhandling om Iris Murdoch, brittisk författare och moralfilosof. Det var en tesdrivande avhandling som ville diskutera frågan om relationen mellan romankonst och moralfilosofi med det internationella forskarsamfundet.

Hur blev du intresserad av ämnet?
Jag såg en dokumentär om Iris Murdoch när jag vistades i Berlin en sommar. Den gjorde ett stort intryck på mig och jag kände direkt att jag skulle vilja forska om de parallella spåren filosofi och litteratur.

Vad gör du helst när du är ledig?
Då är jag helst i Italien.

Vad läste du senast?
Den ensamma staden: om konst, ensamhet och överlevnad av Olivia Laing

Vad tänker du blogga om?
Jag tänker blogga om humanvetenskaperna och om universitetsvärlden i stort.

Vilka är dina förväntningar på att blogga i Curie?
De är skyhöga!!

Text: Peter Tillhammar

1 kommentar

Tack för din kommentar. Den kan komma att modereras innan den publiceras.

  • Birgitta Renström Linde

    Mycket tänkvärd artikel i Gp påskdagen!

    2018.04.01

Ta del av information om behandlingen av dina personuppgifter