Patrik Hall ny bloggare i Curie

2012-10-02

Patrik Hall är intresserad av osynliga maktstrukturer. Han bloggar om allt från byråkrati till varför man i Sverige går i taket över konstnärers beteende. Patrik Hall är docent i statsvetenskap vid Malmö högskola.

Vad forskar du om?
Statsvetenskap, speciellt med inriktning mot organisations- och förvaltningsfrågor.

Hur blev du intresserad av ämnet?
Jag är intresserad av makten i det moderna samhället, speciellt osynliga maktstrukturer. Och hur organisering används för att utöva makt. Jag har också lätt att bli upprörd över den överdrivna byråkratisering som vårt samhälle lätt hamnar i.

Vad gör du helst när du är ledig?
Skådar insekter.

Vad läste du senast?
Väinö Linna, Högt bland Saarijärvis moar.

Vad tänker du blogga om?
Främst om vad som faller mig in i stunden. Men det kan handla om allt från populärvetenskapliga betraktelser om den byråkrati som vi alla älskar att hata men som vi ändå hela tiden vill se mer av, eller vilken undanskymd roll lokal- och regionalpolitiken har trots att nästan allt viktigt i Sverige sker på lokal och regional nivå, till varför man i Sverige går i taket över konstnärers beteende eller att myndighetsanställda tar ett glas vin men samtidigt struntar i enorma slöserier med skattebetalarnas pengar. [rr1]

Vilka är dina förväntningar på att blogga i Curie?
Har svårt att säga detta på förhand, brukar inte ta ut saker i förskott.

Text: Peter Tillhammar
Foto: Privat

Ta del av information om behandlingen av dina personuppgifter