Prenumerera på Curies nyhetsbrev

Nyheter, krönikor och debatter om forskarens vardag och aktuella forskningsfrågor. Varje vecka i din inkorg. Ges ut av Vetenskapsrådet.

Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
Porträttbild Anne Brynolf

Anne Brynolf skriver gärna i gränslandet mellan forskning och allmänhet.

NYHET

Anne Brynolf ny krönikör i Curie

Hon beskriver sig själv som en person med svart bälte i åsikter. Anne Brynolf skriver gärna i gränslandet mellan forskning och allmänhet och har tidigare arbetat som ledarskribent. Just nu är hon medicinsk redaktionschef på Läkartidningen och fortsätter till hösten sin utbildning till läkare.

Vad arbetar du med?
Jag arbetar som tillförordnad medicinsk redaktionschef på Läkartidningen. Till hösten återupptar jag mina studier vid Karolinska institutet, närmre bestämt T10 på läkarprogrammet.

Hur blev du intresserad av ämnet?
Har nog haft ett intresse för skrivande, vilket med tiden utvecklats till en färdighet — som tjänat mig väl. Läkarprogrammet tedde sig som det mest attraktiva alternativet när det begav sig, och jag har aldrig ångrat mitt val.

Vad gör du helst när du är ledig?
Umgås med familjen, förstås. Jag gillar också att träna och vara utomhus.

Vad läste du senast?
Läser mycket på jobbet — Läkartidningen, manus från Sveriges läkarkår, vetenskapliga artiklar i andra tidningar liksom populärmedia. En del bloggar finns i min lista också, såklart.

Vad tänker du skriva om?
Allt möjligt! Jag bloggar gärna i gränslandet mellan forskning och allmänhet, ofta om och kring det tredje uppdraget. Relationen mellan forskning och media är speciellt spännande. Jag har arbetat som ledarskribent och har svart bälte i åsikter. Nyhetsjunkie.

Vilka är dina förväntningar på att skriva hos Curie?
Hoppas att det blir lite liv och rörelse i kommentarsfältet. Det är skoj, tycker jag.

Läs krönikor av Anne Brynolf i Curie.

Du kanske också vill läsa

Nyhet 3 april 2024

Natalie von der Lehr

De varnar känsliga lyssnare i början av varje poddavsnitt. Forskarna Kristina Alstam och Annelie de Cabo startade podden Med kriminella hälsningar för att ge röst åt socialt arb...

Nyhet 10 januari 2024

Carina Järvenhag

Akademin måste arbeta med forskning på ett både praktiskt och teoretiskt plan. Det menar Helena Hansson som forskar och undervisar om deltagande design vid Göteborgs universitet. D...

Krönika 18 december 2023

När forskare möter journalister handlar mycket om att förstå den andres arbetsvillkor. Bengt Johansson skriver om skillnaderna mellan forskningen och journalistiken.