Läs i Curie:

Bloggaren Anne Brynolf

2012-05-22

Hon beskriver sig själv som en person med svart bälte i åsikter. Anne Brynolf bloggar gärna i gränslandet mellan forskning och allmänhet och har tidigare arbetat som ledarskribent. Just nu är hon medicinsk redaktionschef på Läkartidningen och fortsätter till hösten sin utbildning till läkare.

Vad arbetar du med?
Jag arbetar som tillförordnad medicinsk redaktionschef på Läkartidningen. Till hösten återupptar jag mina studier vid Karolinska institutet, närmre bestämt T10 på läkarprogrammet. Hur blev du intresserad av detta?
Har nog haft ett intresse för skrivande, vilket med tiden utvecklats till en färdighet — som tjänat mig väl. Läkarprogrammet tedde sig som det mest attraktiva alternativet när det begav sig, och jag har aldrig ångrat mitt val.

Vad gör du helst när du är ledig?
Umgås med familjen, förstås. Jag gillar också att träna och vara utomhus.

Vad läste du senast?
Läser mycket på jobbet — Läkartidningen, manus från Sveriges läkarkår, vetenskapliga artiklar i andra tidningar liksom populärmedia. En del bloggar finns i min lista också, såklart.

Vad tänker du blogga om?
Allt möjligt! Jag bloggar gärna i gränslandet mellan forskning och allmänhet, ofta om och kring det tredje uppdraget. Relationen mellan forskning och media är speciellt spännande. Jag har arbetat som ledarskribent och har svart bälte i åsikter. Nyhetsjunkie.

Vilka är dina förväntningar på att blogga hos Curie?
Hoppas att det blir lite liv och rörelse i kommentarsfältet. Det är skoj, tycker jag.

Text: Peter Tillhammar
Foto: Hampus Brynolf

Ta del av information om behandlingen av dina personuppgifter