Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
Krönikör testbild

Thomas Frisell

Forskare vid Karolinska institutet.

Han älskar statistik och samhällsfrågor och skriver gärna om konflikter i mötet mellan forskarvärlden och samhället. Thomas Frisell forskar om genetisk epidemiologi och har nyligen bytt ämne från våldsbrottslighet till ledgångsreumatism. På fritiden tränar han och gillar att äta och dricka gott.

Läs intervjun: Thomas Frisell ny krönikör i Curie

Texter av Thomas Frisell

Krönika 24 september 2013

I mitt förra inlägg beskrev jag ett par situationer där det antytts att min forskning varit alltför kontroversiell, eller till och med direkt oetisk, skriver Thomas Frisell.

Krönika 5 september 2013

Ofta funderar jag över oetiska forskningsfrågor, skriver Thomas Frisell.

Krönika 19 augusti 2013

Nej, jag är inte ironisk. Du får gärna kränka min integritet om du vill, på det där sättet som forskare gör när de länkar ett register över taxerad inkomst till ett annat register ...

Krönika 24 juni 2013

Kul artikel om arbetslöshet i veckans Fokus! Jag kan inte hitta den online , så här följer en snabb sammanfattning, skriver Thomas Frisell.

Krönika 15 juni 2013

Den senaste veckan har jag varit på reumatologikonferens i Madrid (EULAR) och njutit av skattefinansierade tapas, big pharma-sponsrat kaffe och en och annan tänkvärd vetenskaplig p...

Krönika 30 maj 2013

Det verkar vara lite oklart vem som egentligen myntade det där uttrycket om lögn, förbannad lögn och statistik som jag travesterar i rubriken, skriver Thomas Frisell.

Krönika 21 maj 2013

Jag tänkte börja mitt skrivande här i Curie med att kasta ut en fråga som jag gärna vill höra era tankar kring, skriver Thomas Frisell.