Texter av Patrik Hall
Krönika
16 oktober 2013
Patrik Hall: Det känns orättvist
En omfattande skadeglädje drog igenom den svenska universitetsvärlden när det häromveckan blev klart att Högskoleverket (HSV) hotades med uteslutning ur the European Association of Quality Assurance in Higher Education (ENQA), skriver Patrik Hall.
Krönika
30 januari 2013
Patrik Hall: Ekonomismen räcker inte som tro
Rostov står på torget i Tilzit och ser Napoleon och Kejsar Alexander utbyta artigheter med varandra, och obehagliga tankar som denne naive och påfrestande bortskämda yngling aldrig tänkt förut tränger sig fram, skriver Patrik Hall.
Krönika
7 januari 2013
Patrik Hall: Mäktigare medier på Palmes tid
Det är svårt, det där med biografier. Svårt i bokform, och givetvis då ännu svårare i filmform. Och dessutom när den som ska skildras inte är musik- eller filmstjärna utan något så icke-tv-mässigt som en politiker, skriver Patrik Hall.
Krönika
12 december 2012
Patrik Hall: Verksamheterna där politiker aldrig hälsar på
Jag har ett lästips till alla politiska beslutsfattare, skriver Patrik Hall.
Krönika
27 november 2012
Patrik Hall: Nyliberal eller nymoralistisk?
Den här veckan ska jag delta i ett rundabordssamtal angående ”akademin i en nyliberal tid” vid Nationella sekretariatet för genusforsknings konferens i Göteborg, skriver Patrik Hall.
Krönika
8 november 2012
Patrik Hall: Idag styr marknaden över miljön
För tillfället är det hård lydnad mot Luther som gäller. Behöver få till stånd ett artikelmanus innan jul (” deliverable ” som det kallas på fikonspråket inom vårt forskningsprogram Mistra future fashion ) rörande grön upphandling av textilier, skriver Patrik Hall.
Krönika
30 oktober 2012
Patrik Hall: Varför så många möten?
The People’s front of Judeas’ handlingsförlamade möten i Life of Brian kan idag generaliseras till de flesta organisationer, inte bara de vänstersekter som Monty Python parodierar i filmen, skriver Patrik Hall.
Krönika
22 oktober 2012
Patrik Hall: Vem ska styra oss?
Är det icke-valda tjänstemän snarare än folkvalda politiker som bestämmer i kommunerna, undrar Patrik Hall.
Krönika
9 oktober 2012
Patrik Hall: Statsvetenskapens stora akilleshäl
Ibland är det lite tråkigt att verka inom en disciplin (statsvetenskap) vars mest spännande debatt ägde rum i USA för över 50 år sedan, skriver Patrik Hall.
Krönika
2 oktober 2012
Patrik Hall: Säkrare att vara fackidiot
Under senare år har jag forskat mycket om de styrningsförändringar som äger rum i offentlig sektor, skriver Patrik Hall.