Prenumerera på Curies nyhetsbrev

Nyheter, krönikor och debatter om forskarens vardag och aktuella forskningsfrågor. Varje vecka i din inkorg. Ges ut av Vetenskapsrådet.

Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
Krönikör testbild

Malin Sandström

Community Engagement Officer på International Neuroinformatics Coordinating Facility

Hon skriver om beräkningsbiologi, dataexplosionen och att göra övergången från forskare till akademins yttre kretsar. Malin Sandström arbetar med neuroinformatik. På sin lediga tid gillar hon att sy, sjunga och att experimentera i köket.

Läs intervjun: Malin Sandström ny krönikör i Curie

Texter av Malin Sandström

Krönika 19 augusti 2014

I sommar har över tusen studenter och nästan tvåhundra organisationer varit sysselsatta med att vidareutveckla öppen mjukvara inom Google Summer of Code, skriver Malin Sandström.

Krönika 2 juli 2014

Från och med i morgon (den 4 juli) gör Curie ett publiceringsuppehåll och pausar kommentarsfunktionen. Inga fler inlägg på några veckor alltså, åtminstone inte här, skriver Malin S...

Krönika 3 juni 2014

Idag, den 3 juni, släpps årets lista på Sommarvärdar, skriver Malin Sandström.

Krönika 2 juni 2014

I teorin kan jag lätt komma åt alla modeller, data och analysskript från mina år som doktorand, skriver Malin Sandström.

Krönika 13 maj 2014

Jag jobbar inom ett fält som håller på att drunkna i data, men ändå är svältfött på information. Det är en erfarenhet som jag och mina kolleger knappast är ensamma om, men kanske s...