Prenumerera på Curies nyhetsbrev

Nyheter, krönikor och debatter om forskarens vardag och aktuella forskningsfrågor. Varje vecka i din inkorg. Ges ut av Vetenskapsrådet.

Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
Porträttbild Joanna Giota

Joanna Giota

Docent i pedagogik vid Göteborgs universitet.

Joanna Giota är motivationsforskare och skriver om elevers lust och motivation att lära i skolan. På sin lediga tid lyssnar hon på musik och diskuterar med musikvänner över hela världen.

Läs intervjun: Joanna Giota ny krönikör i Curie

Texter av Joanna Giota

Krönika 30 april 2014

Efter en tids skrivande om skolan är det dags för mitt sista inlägg i Curie. Återigen vill jag understryka vikten av att aktörer på olika nivåer satsar på lärarnas professionalitet...

Krönika 23 april 2014

Skolan ska erbjuda alla elever inte bara samma utan också bästa möjliga chans att lära utifrån egna förutsättningar, behov och intressen, skriver Joanna Giota.

Krönika 5 mars 2014

Vid en hearing om Sveriges PISA-resultat tidigare i år drog pedagogikprofessorn Jan-Eric Gustafsson vid Göteborgs universitet slutsatsen att förändringar i lärartätheten inte ka...

Krönika 13 februari 2014

Inkludering som organisatorisk princip och målsättning har gällt sedan enhetsskolan infördes i Sverige 1962, skriver Joanna Giota.

Krönika 29 januari 2014

Att Sverige har fallit mest i PISA-undersökningens senaste kunskapsmätning av alla länder i OECD är allvarligt, skriver Joanna Giota.

Krönika 13 januari 2014

I den PISA-studie som publicerades i december uppvisar Sverige den sämsta kunskapsutvecklingen av alla länder, skriver Joanna Giota.