Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
Krönikör testbild

Jessica Abbott

Universitetslektor vid Lunds universitet.

I Curie skriver hon om ledarskap och tredje uppgiften. Jessica Abbott forskar om varför hanar och honor kan se olika ut och hur dessa skillnader styrs genetiskt. På sin lediga tid läser hon science fiction, lyssnar på musik och lagar mat. Hon svarar också på tittarnas frågor om biologi och djur i Fråga Lund i SVT.

Läs intervjun: Jessica Abbott ny krönikör i Curie


Texter av Jessica Abbott

Krönika 30 november 2022

Att flytta till ett annat land för att forska i en ny miljö ses för det mesta som något positivt i forskarvärlden. Men att bo långt ifrån nära och kära kan ställa det på ett person...

Krönika 9 november 2022

Vad gör egentligen en forskare? Trots att jag hela tiden sysslat med forskning ser en vanlig arbetsdag helt annorlunda ut idag än för några år sedan, skriver Jessica Abbott.

Krönika 10 oktober 2022

Ibland sägs det att vi behöver fler förebilder inom akademin, för att uppmuntra underrepresenterade grupper att välja en akademisk karriär. Men vilken typ av förebild är det egentl...

Krönika 13 september 2022

Nya kontakter, bättre på att föreläsa och mer framgångsrik när hon söker forskningsmedel. Jessica Abbott skriver om hur tredje uppgiften varit bra för hennes karriär.