Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
Krönikör testbild

Anna Pernestål Brenden

Forskare vid KTH.

Hon skriver om gränslandet mellan forskning och samhället och om hållbara transportsystem. Anna Pernestål Brenden forskar om självkörande fordon och mobilitetstjänster. På sin fritid umgås hon med familjen, helst i naturen, och ägnar sig gärna åt att sy, sticka och måla.

Läs intervjun: Anna Pernestål Brenden ny krönikör i Curie

Texter av Anna Pernestål Brenden

Krönika 4 december 2017

Forskningsetik. Och där är det kanske lätt att sluta att läsa om man inte jobbar med forskning som direkt involverar djur eller människor. Men det finns andra aspekter av forskning...

Krönika 8 november 2017

Ni vet, tusen saker att göra. En salig blandning av uppgifter: forskning, administration, mejl, telefonsamtal, projektplanering, ansökningar, reviewer, skriva artiklar… Att-göra-li...

Krönika 9 oktober 2017

I september var jag på en konferens i Tyskland, och fick med mig en värdefull insikt hem, skriver Anna Pernestål Brenden.

Krönika 18 september 2017

Jag ska fortsätta på temat samarbete, och nu i gränslandet mellan forskning och ”resten av världen”, skriver Anna Pernestål Brenden.

Krönika 6 september 2017

Det här är mitt första inlägg på Curie, och jag ska börja med ett erkännande: jag har en passion för transporter, skriver Anna Pernestål Brenden.