Prenumerera på Curies nyhetsbrev

Nyheter, krönikor och debatter om forskarens vardag och aktuella forskningsfrågor. Varje vecka i din inkorg. Ges ut av Vetenskapsrådet.

Logotyp Curie - samtal om forskningens villkor
porträttbild Anders Broström

Anders Broström

Forskare vid KTH.

Han skriver om forsknings- och innovationsfrågor. Anders Broström forskar om kunskapsförsörjning och intresserar sig för balansen mellan styrning och individuell frihet i akademin. På fritiden andas han helst skogsluft, gärna med sin familj.

Läs intervjun: Anders Broström ny krönikör i Curie

Texter av Anders Broström

Krönika 28 maj 2013

Jag har under de senaste åren kommit att intressera mig för kopplingen mellan forskning och undervisning inom den högre utbildningen, skriver Anders Broström.

Krönika 2 maj 2013

I eftermiddags var jag på en workshop om vetenskapsstudier. Den avslutande sessionen hade titeln ”kvinnor i vetenskapen”, skriver Anders Broström.

Krönika 23 april 2013

Samarbete mellan forskare vid universitet och högskolor och kommersiella företag är en viktig kanal för kunskapsflöden mellan akademin och det övriga samhället, skriver Anders Bros...

Krönika 19 mars 2013

Den akademiska friheten är ett slitstarkt slagord och en av de heligaste korna i den akademiska lagården. Den är så omhuldad eftersom den både känns tilltalande som ideal och har v...

Krönika 25 februari 2013

Idag bläddrade jag en stund i Katrine Kielos bok Det enda könet som jag hittade på pocket igår, skriver Anders Broström.

Krönika 11 februari 2013

Forskningsvärlden domineras fortfarande av män. Tidningen Universitsläraren skriver i en artikel att mitt eget universitet, KTH, är särskilt illa utrustat med kvinnliga professorer...